torstai 9. joulukuuta 2010

Väsyneitä juttuja

"Uuden" harrastuksen aloittaminen vaatii tietenkin paljon töitä ja myös selvitystyötä ja opiskelua. Eräs parhaista paikoista on selvästi ollut Aqua-web, http://www.aqua-web.fi/forum/index.php .

Tosin siinäkin on huonot puolensa, yliannostus kalajuttuja ja kudetusvinkkejä yhdistettynä yliväsymiseen aiheuttaa hassuja huumorin kukkasia. Yksi perusaihe melkein mihin tahansa lajiin littyen, on erilaisten kudetusniksien kysely. Sieltä sai alkunsa myös tämä mukaelma.

Puolison kutuhalukkuuden lisääminen (vinkkejä miehille)
Vaihda lakanat. Puhtaiden lakanoiden tuoksu lisää kutuhalukkuutta varsinkin silloin, kun on tiedossa että vanhat lakanat päätyivät pesukoneeseen, kävivät läpi oikean pesuohjelman ja nostettiin kuivumaan. Kaikki tämä miehen toimesta.
Lämmitä tiskivesi oikeaan lämpötilaan ja käytä sitä niin kauan kunnes kaikki likaiset astiat ja kettiökapineet on puhdistettu. Voit ehkä joutua uusimaan veden kerran tai pari, mutta jatka vain. Pese samalla myös muiden lemmikkien vesikupit ja lisää niihin raikasta kylmää vettä.
Valaistusta voidaan yksilöstä riippuen himmentää hyvinkin paljon. Toisille riittää pelkkä pieni pöytävalo tunnelmointiin, toisille sopii paremmin kynttilöiden välkkyminen, ja sitäkin voidaan himmentää entisestään muutamilla leikkokukilla. En suosittele kalliita ja epämääräisiä jättikimppuja, joihin on tungettu kaikkea kaupasta löytyvää, vaan simppeliä pientä kimppua, jonka kasveista ainakin osa on tunnistettavissa.
Ruuan ei tarvitse olla maailman monimutkaisinta. Riittää, että se eroaa hieman arkieväistä juhlavampaan suuntaan. Ruuan täytyy tietysti olla myös maukasta ja sitä on oltava riittävästi, vaikka kaikkea ei ehkä ehditä juuri sillä hetkellä syömäänkään. Jälkiruokaosastoon kannattaa kyllä uhrata tavallista enemmän aikaa ja vaivaa. Puolison mieltymysten tietäminen helpottaa oikean valitsemista (vrt. suklaa, salmiakki, mansikat) ja näitä voi varovasti tiedustella vaikka viikkoa etukäteen, jos ne eivät ihan tuoreessa muistissa ole, vaikka niin kuuluisikin olla.
Tässä vaiheessa voidaan varovasti testailla kutuhalukkuutta. Liikaa ei saa painostaa, ettei yleinen hyvä mieli häviä. Yksilöstä riippuen onnistumisen mahdollisuudet vaihtelevat. Jos tämä ei yksittäisenä päivänä tuota tulosta, kannattaa kokeilla tätä vaikka viisi tai kuusi kertaa seuraavan kahden viikon aikana. Yleinen mukavuus ja hyväntuulisuus kannattaa muistaa myös, samoin muu auttaminen. Sillä oikeastikin tutkittu tosiasia on, että miehet, jotka osallistuvat kotitöihin, harrastavat seksiä useammin.


Että sellaista.

Lisää väsyneitä juttuja tuli, kun paistoin hiekkaa toista akvaariotamme varten.
"Nyt mä tiedän miksi maailman luomiseen meni niin kauan."
"Ai miten niin?"
"Mäkin olen koko päivän paistanut hiekkaa ja vasta yksi ämpärillinen on valmiina."

"Mua väsyttää."
"No kai sua väsyttää, kun olet koko päivän korjannut ja nostellut mun autoa. Muakin väsyttää, enkä mä ole tehnyt paljon mitään"
"Sä oletkin nostellut maailmaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti