keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kulmamonniset saivat poikasia

Kulmamonniset (Corydoras Loxozonus) saivat poikasia. Siellä niitä nyt uiskentelee ainakin parista eri erästä yhteensä varmaan parisen kymmentä. Ensimmäiseksi niistä huomaa selkäevän mustan viirun, joka heiluu ja huojuu hiekan yllä poikasten ollessa aivan pieniä. Myöhemmin ovat söpöjä pieniä kopioita vanhemmistaan.


Meillä poikasia alkoi ilmaantua enemmän, kun viherravinnon syöjille tarkoitettu eväs lisääntyi siinä määrin, että sitä toisinaan jäi yön yli altaaseen ennenkuin joku sen aamulla söi. Ilmeisesti tämä lisäys lisäsi myös pikkueliöiden määrää. Poikaset tuskin itse syövät kurkkua tai pakasteherneitä, mutta veikkaisin, että niitä syö jokin pikkueliöstö, jota poikaset sitten syövät. Nimittäin aamulla valojen syttyessä poikaset syöksyvät viikset vipattaen siivoilemaan viherruuan pintaa, eli ilmeisesti siinä jotain herkkuevästä sitten on.

Mutta oli meillä yksi yllätyskin. Poikasten mustien eväpiikkien joukossa olikin yhtäkkiä yllättäen yksi musta täplä.

Kulmamonnisten omia pikku mustapiikkejä evästämässä.

Vieraan poikasen musta selkäevän täplä erottuu selvästi. Tässä vaiheessa jo näkee, että kropankin täplitys on erilainen, mutta pienempänä se ei ole niin selvää.

Aika ja poikasten kasvaminen selvittivät, että kyse on leopardimonnisesta (Corydoras trilineatus). Ei ehkä muuten mitenkään erikoista, mutta aikuiset leopardimonniset majailevat aivan toisessa altaassa. Hassua. Kyse luultavasti on mätimunasta, joka on seikkaillut altaasta toiseen lappoletkun jatkeena olevan puutarhaletkun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti