maanantai 28. lokakuuta 2013

Ohhoh! Eikä mitenkään positiivisessa mielessä.

Tulipa kesällä käytyä Iittalassa Naivistien näyttelyssä. Mukavan näyttelyn tunnelma meni hieman pilalle, koska keskellä sisääntuloaulan tiskiä väijyi yllätys.



Kyseessä oli muutaman litran maljakko, johon oli tungettu vaaleanpunaista soraa, pari muovikasvia ja platyjä. Hieman haastattelin vuorossa ollutta henkilökuntaa, ja kyse oli kuulemma taiteellisen johtajan henkilökohtaisesta vaatimuksesta. Joku tiimiin kuuluva "viherpiipertäjä" (miehen ihan ikioma ilmaus) oli kuulemma saanut alun perin vaaditut kultakalat muuttumaan platyiksi.

Mutta olipa ärsyttävää huomata, että eläinten oikeudet menevät kakkostilalle ja "taiteellinen vaikutelma" kiilaa ohi. Ja voisi kuitenkin olettaa, että kyseessä on ihan sivistynyttä porukkaa. Yhtä paljon ärsytti, että eläinten oikeuksista (sekä eläinsuojelun ohjeista) kiinni pitävä henkilö heti leimataan viherpiiperöksi ja puunhalaajaksi.

Juu, se on vain kala. Entä sitten? Ihmisestä kertoo paljon juuri se, miten hän kohtelee itseään alemmassa asemassa olevia henkilöitä, tai vähäisempiä olentoja. Enkä ymmärrä kuinka kokonainen työryhmä voi antaa yhden ihmisen jyrätä itsestään yli tämmöisessä asiassa.

Toivottavasti talvinäyttelyssä ei ole mitään yhtä typerää "vetonaulaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti